Resenärer fast på Arlanda i 20 timmar: ”Alla är väldigt arga”

NYHETER

Charlotte Nyman, 22, skulle resa till Portugal på lördagen.

Men flyget blev försenat – och hon och de andra passagerarna har nu fått vänta i 20 timmar på Arlanda.

– Barn ligger utspridda på stolarna och vuxna har sovit på golvet, säger hon.

1 av 2 | Foto: Läsarbild
Charterresenärerna har nu tillbringat över 20 timmar på flygplatsen.

Planet från Arlanda till Faro skulle lyfta klockan 17.40 på lördagen. Men avgången sköts upp – gång på gång. Det berättar charterresenärer som nu tillbringat 20 timmar på flygplatsen.

– Det har varit en helt sjuk försening. Vi har fått vara på flygplatsen hela natten och hela dagen, för att de hela tiden säger att planet ska gå fast det aldrig går, säger Charlotte Nyman som är på väg till Faro i Portugal med sin partner.

Hon berättar att de bad om hotell, men att flygplatsens personal menade att det inte var någon idé eftersom det först var tänkt att planet skulle lyfta 02.30.

– Barn ligger utspridda på stolarna och vuxna har sovit på golvet, i hörn, berättar hon.

Vissa har valt att åka hem

Solresor har ungefär 100 platser på flyget som ägs av bolaget Pimera Air, enligt Solresor, men en del har lämnat flygplatsen och struntat i resan, säger Charlotte som själv valt att fortsätta vänta.

– Alla är väldigt arga och oroliga, det har varit en väldigt hätskt stämning.

Hur länge är ni beredda att vänta kvar?

– Nu är vi så himla trötta, så går det inte nu avbokar vi så får bolaget stå för det hela. Men nu chansar vi på det här klockan 12.30, säger Charlotte.

Torbjörn Lehman, kommersiell chef på Solresor, säger att det är beklagligt.

– Våra resenärer kommer kompenseras genom att få en dagsandel av resans pris.

”Man kan aldrig veta bestämt”

Varför har de inte fått hotell under natten?

– Anledningen till att de inte fått hotell är att de helt enkelt trodde flyget skulle gå klockan 02.30. Men det kan även varit svårt att hitta hotellrum på Arlanda. Men den normala proceduren är ju att de ska få hotellrum och dagrum, säger Torbjörn.

Hur är prognosen nu för att flyget ska komma iväg?

– Vi räknar med att det ska gå 12.30. Flygplansdelen är bytt och allt ska vara i sin ordning. Men som alltid med flygförseningar kan man aldrig veta bestämt. Saker kan alltid hända, säger Lehmann.

Enligt Arlandas ankomstinformation skulle Primera airs flight från Farao ha landat 12.25 i går – men landade först vid 22.50.

ARTIKELN HANDLAR OM

Flygtrafik