Ivanka Trump följde med Donald på toppmöte i Japan – nu köper de hennes kläder

1 av 2
NYHETER

Många höjde på ögonbrynen när dottern Ivanka Trump fick följa med Donald Trump på möte med Japans premiärminister Shinzo Abe.

Nu har det visat sig att hon vid samma tidpunkt arbetade med ett affärsavtal i landet med sitt eget klädmärke.

Samtidigt som Ivanka Trump, Donald Trump och Japans premiärminister Shinzo Abe möttes på Trump tower i New York i ett första möte så befann sig representanter för Ivanka Trumps klädmärke i Japan.

Deras mål var att sluta ett affärsavtal med Sanei International, rapporterar The Hill.

Visade upp rosa klänning

Bloggen refererar till The New York Times som skrivit i detalj om Japanbesöket. Enligt tidningen skedde en privat tvådagarsvisning av Ivanka Trump-produkter i Japan för en månad sedan, exakt samtidigt som favoritdottern fick sitta med på det säkerhetsklassade mötet med sin far, den tillträdande presidenten, och Shinzo Abe.

Bland annat ska den rosa klänning som Ivanka Trump hade på sig vid republikanernas nationella konvent i juli ha visats upp för den japanska affärspartnern, skriver tidningen.

Sanei International är en av Japans större klädjättar, och den största aktieägaren i Saneis ägarbolag är Development Bank of Japan, som är helägt av japanska regeringen. Klädjätten och Ivanka Trumps representanter har diskuterat affären i två års tid, enligt NY Times.

– För tillfället är Ivanka mer populär här än Mr Trump, säger en av deltagarna på visningen, Sayumi Gunji, som är chef på ett livsstilsmagasin i Japan, till tidningen.

Ska presentera en plan

Diskussionerna har gått varma om hur Donald Trump som president bör avsäga sig ansvaret i sitt konglomerat Trump Organization, och Trump själv har sagt att han kommer att lämna över företagandet till sina barn. Han har också lovat presentera en plan för överlämnandet av affärsintressen den 15 december.

Som president har han egentligen inget krav att avsluta några affärsintressen, men förfarandet har setts som praxis för tidigare presidenter, som oftast placerat företag och aktieinnehav i en stiftelse för att inte på något vis kunna beskyllas för jäv eller intressekonflikter.

ARTIKELN HANDLAR OM