Förskoleanställd avstängd – misstänkt för sexbrott

NYHETER

En förskoleanställd i Stockholmsområdet har stängts av – då han anmälts för sexualbrott.

Personen är nu avstängd på obestämd tid.

– De lägger locket på och det skapar ju ännu mer oro, säger en förälder till tidningen Mitt i.

Polisen tog den 28 oktober emot en anmälan gällande en förskoleanställd vid en kommun i Stockholmsområdet. Den anställde mannen misstänks för sexualbrott och misshandel mot ett barn på förskolan, rapporterar tidningen Mitt i.

– Polisen utreder nu själva brottet och vad som har hänt, vi väntar på polisens utredning och vad den ska komma fram till, säger Svante Tolf, chef på kommunens barn- och utbildningsförvaltning till Aftonbladet.

”De skapar mer oro”

Den anställda togs direkt ur tjänst efter polisanmälan eftersom det är enligt kommunens rutiner.

Men det dröjde länge innan informationen nådde föräldrarna med barn på skolan – över en månad. Och informationen var mycket bristfällig.

– De lägger locket på och det skapar ju ännu mer oro. Varför gå ut med sådan här information när man vägrar säga något mer? säger en förälder till tidningen.

Kommunen: ”Är mycket tråkigt”

Dessutom ska informationen som nådde föräldrarna ha varit felaktig. Den anställda har jobbat på förskolan längre än vad kommunen först ville säga, skriver tidningen.

– En sådan här händelse skapar ju av förståeliga skäl stor oro i föräldragrupperna. Det är väldigt stor frustration kring att det tagit tid, men vi kan inte säga så mycket eftersom vi då riskerar att förstöra polisutredningen och de vill vi ju inte, säger Svante Tolf.

– Det är mycket tråkigt att vi sitter i den här situationen.

Det finns i nuläget ingen misstanke om att fler barn kan ha drabbats.

ARTIKELN HANDLAR OM