Anders, 59, blev blåst på julkonfekten

Foto: Facebook / Anders Ågren
Anders ville bara ha lite julgodis – men bismaken av fisk blev outhärdlig.
NYHETER

När Anders ställde sig i köket för att fixa julknäck hade han inte en aning om hur fel allt kunde gå. Någon timme senare högg han in på en godsak – med stark bismak av fisk, skriver Expressen.

– Vi vill i varje fall slippa sirap i sillen till jul, säger Anders till Aftonbladet.

Det var i fredags som Anders Ågren, 59, i Sandviken skulle baka julknäck. Han radade upp ingredienserna i köket och tog fram fryst grädde som skulle i.

I varje fall var det vad han trodde. Men snart spred sig en märklig arom i det gästrikska köket.

– Det var inte riktigt grädde, kände vi, säger Anders.

Så Anders och hans fru tittade närmre på innehållet i burken. Det visade sig vara fisksås som paret hade frusit in. Trots det beskedet bestämde de sig för att köra på.

– Vi tänkte att det kanske inte smakar så mycket.

Slängde knäcken

Men det gjorde det minst sagt. När knäcken var klar testade paret smaken på det nya receptet – och det var minst sagt ingen hit.

– Det var precis som det låter. Knäck med fisk, liksom ett svagt uns av fisksmak, säger Anders.

Det var bara att bita i det sura äpplet och börja om. Knäcken åkte i soptunnan, och Anders lade upp en bild på det misslyckade baket på Facebook.

Där har många roats av Sandviken-parets missöde i köket.

”Hahaha! Du gjorde just min kväll ett snäpp bättre”, skriver en användare.

Vill varna andra

Anders tog i varje fall nya tag, och slängde ihop en ny sats knäck med riktig grädde. Den blev betydligt bättre. Nu har det blivit ordning på torpet i julköket.

– Vi gjorde kola också som blev alldeles utmärkt, så nu är vi på rätt väg. Vi har sagt att vi får hålla koll på varandra, så vi slipper få sirap i sillen till jul.

Och även om fisk i olika former är något som vanligtvis förekommer på julbord varnar Anders andra för att blanda det med knäck.

– Det var någon som tipsade om att lägga på gräddfil och dillkvist, men nej, jag tror inte att det blir något vidare, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM

Sandviken

Jul

Facebook