Grannarna räddade hjort från ledning: ”Kämpade för sitt liv”

Foto: Privat
Angelica Wadenhof
NYHETER

Angelica fick ett telefonsamtal om en hjort som fastnat i en telefonledning. Snart var räddningsaktionen igång.

– Det kändes fantastiskt att hjälpa. Jag är jägare men jag är ju djurvän också. De ska ha ett bra liv, säger hon.

I måndags fick Angelica Wadenhof, från Vallentuna, ett samtal från sin granne Gunilla – grannen hade sett en hjort som fastnat i en telefonledning. Angelica begav sig till platsen direkt tillsammans med sin son. Telefonledningen hade trasslat in sig i hjortens horn, dessutom hade en massa kvistar fastnat. Hjorten kunde inte ta sig någonstans.

– Han satt fast i marken och kunde röra sig på cirka en meters område. Han stod och drog och kämpade för sitt liv, säger Angelica.

Då hjortar kan vara farliga om de stångar eller sparkar försökte hon och grannen få dit mer folk. Till slut slöt ytterligare två personer från området upp – Olle och Jakob.

– Gunilla fick ta hand om min son, sen gick vi fram och brottade ned den lilla grabben. Han var väldigt andfådd och stressad, vi ville få loss honom så fort som möjligt.

”Han var nöjd”

Med en kniv skar Angelica loss tråd för tråd. Efter fem minuter hade de fått loss hjorten.

– Han skuttade iväg och ställde sig på en kulle längre bort, han var nöjd tror jag.

Hon tror inte att djuret suttit fast så länge innan grannen fann honom.

– Ibland kan de fastna i stängsel, om man inte går runt och kollar kan de svälta ihjäl. Nu är vi glada att vi hittade honom så nära vägen som vi gjorde.

Angelica Wadenhof är glad att folk kunde ställa upp så snabbt för att hjälpa till och säger att de alla var glada över insatsen.

– Det kändes fantastiskt att hjälpa. Jag är jägare men jag är ju djurvän också. De ska ha ett bra liv. Det kändes bra att hjälpa hjorten som annars hade kunnat gå en väldigt plågsam död till mötes.

ARTIKELN HANDLAR OM