Trump – Årets person enligt Time

I december varje år utser tidningen Time den person som haft störst påverkan på världen – på gott eller ont – under det år som gått.

Årets vinnare blev den nyvalde presidenten Donald Trump.

– Det är en stor ära och betyder jättemycket, sa Trump i en telefonintervju med NBC:S Today show när avslöjandet presenterades.

Varje år utser den ansedda amerikanska tidningen Time årets person som på gott eller ont haft störst påverkan på händelser i världen under året.

Och kanske inte helt otippat gick utmärkelsen i år till den nyvalde amerikanska presidenten Donald Trump.

Redan förra året, då Tysklands förbundskansler Angela Merkel tog hem segern, fanns Trump med bland finalisterna.

– Det är en stor ära och betyder jättemycket, sa Trump i en telefonintervju med NBC:S Today show när avslöjandet presenterades.

Enligt Time:s redaktionschef, Nancy Gibbs, var Hillary Clinton, som nyligen förlorade mot Trump i presidentvalet, nummer två på listan.

Gibbs säger att valet av Trump var mycket ”rättframt” och motiveringen till att Trump anses ha påverkat världens händelser mest under 2016 är:

”För att ha påmint USA om att demagogi livnär sig på förtvivlan och att sanningen bara är så stark som förtroendet är för den som uttalar den, och för att ha gett kraft till en dold väljarskara genom att kanalisera dess ilska och rädsla och för att ha utformat morgondagens politiska kultur genom att riva gårdagens”.

Ivanka Trump - USA:s riktiga ”first lady”
Publisert: