Skjutning

Misstänkta för skjutning i Kristianstad har släppts

Av: 

Josefine Karlsson

NYHETER

De tre tonåringar som suttit anhållna misstänkt för skjutningen i Kristianstad har släppts på fri fot.

Ungdomarna anhölls natten mot onsdag på den lägre misstankegraden.

– Enligt vad som framkommit i utredningen hittills finns inte längre tillräckliga skäl för fortsatt anhållande av någon av de tre misstänkta, säger kammaråklagare Johan Eriksson, i ett pressmeddelande.

De tre ungdomar som suttit anhållna misstänkta för skjutningen i Kristianstad i tisdags har släppts, skriver Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande.

– Enligt vad som framkommit i utredningen hittills finns inte längre tillräckliga skäl för fortsatt anhållande av någon av de tre misstänkta. Jag har därför beslutat att häva anhållandena och begärt att de ska försättas på fri fot nu under eftermiddagen, säger kammaråklagare Johan Eriksson, på Åklagarkammaren i Kristianstad, i ett pressmeddelande.

Åklagaren uppger för TT att personerna fortfarande är misstänkta.

De tre tonåringar som suttit anhållna misstänkt för skjutningen i Kristianstad har släppts på fri fot.

Tre personer, två män i 20- och 30-årsåldern samt en kvinna i 60-årsåldern, sköts i Gamlegårdens centrum på tisdagseftermiddagen och fördes till sjukhus med allvarliga skador. Tre personer, alla över 15 år och under 18 år, greps under kvällen och anhölls senare skäligen misstänkta för mordförsök, vilket är den lägre misstankegraden.

Vädjar till allmänheten om tips

Polisen gick under torsdagen ut och vädjade om allmänhetens hjälp i utredningen.

“Gärningsmännen kom och lämnade på moped eller motorcykel och vi är väldigt intresserade av att få fler uppgifter om personer på moped eller motorcykel i hela Kristianstad”, skriver polisen i ett pressmeddelande.

Den som har uppgifter att lämna kring händelsen uppmanas ringa polisen på telefonnummer 114 14 eller ta kontakt med poliser som finns på plats i Gamlegården.

Kriminaltekniker på plats i Kristianstad.

Polisen har också beslutat om att kameraövervaka delar av Kristianstad med drönare mellan den 6 och 13 augusti.

“De områden som övervakas är Näsby-Gamlegården, Charlottesborg och Österäng-Sommarlust”, skriver polisen på sin hemsida.

ANNONS EXTERN LÄNK

Byt till ett smart elavtal helt utan bindningstid. Just nu! 6 månader utan fast avgift, klicka här.

Greenely.se

Publisert:

LÄS VIDARE

Skjutningen i Kristianstad: Folk sprang i panik

ÄMNEN I ARTIKELN

Skjutning

Kristianstad