Fler kedjor plockar bort Trump-varor

NYHETER

WASHINGTON. Nu följer Sears och Kmart efter Nordstroms exempel.

Sears tar bort 31 varor med Trumps varumärke från sitt online-sortiment och säljer andra på rea, skriver Washington Post.

1 av 2 | Foto: Janet Blackmon Morgan / AP SCANPIX SWEDEN

Listan över butikskedjor som drar tillbaka Trump-varor ur sortimentet utökades under helgen.

Sears och Kmart, med samma ägare, meddelade att man inte längre kommer att sälja 31 olika produkter från varumärket Trump Home online.

Bland varorna som plockas bort finns möbler, lampor och ljusstakar.

– Det är en del av företagets sätt att optimera sortimentet online och fokusera på de mest inkomstbringande varorna, säger Brian Hanover, presstaleman för Sears Holding till Reuters.

Vare sig Sears eller Kmart säljer Trump-varor i sina butiker.

På Sears hemsida fanns under söndagen 14 varor, som alla såldes av en tredje part till kraftigt nedsatta priser.

En spegel från Trump Home var nedsatt från 9 000 kronor till 6 000.

Försäljningen sjönk med 70 procent

Beskedet från Sears Holding kom inte långt efter att andra kedjor, däribland Nordstroms, Neiman Marcus och Belk slutade sälja Ivanka Trumps kläder, skor och smycken.

Nordstrom kritiserades offentligt av presidenten via en tweet och Donald Trumps rådgivare fick själv rådgivning efter att i direktsändning uppmanat alla att gå ut och köpa presidentdotterns varor.

Inget av företagen har nämnt kampanjen ”Grab Your Wallet” som startades i oktober förra året som protest mot Trumps uttalande i en video från 2005 om sitt tafsande på kvinnor. Men siffror som Wall Street Journal tagit del av visar att försäljningen för Ivanka Trumps produkter minskade med 70 procent under andra, tredje och fjärde veckan i oktober jämfört med samma period föregående år.

ARTIKELN HANDLAR OM