Daniel, 45, satt fast i vattenfyllt hål i flera timmar

Klarade precis att inte lägga näsan i blöt

NYHETER

Australiensaren Daniel Miller, 45, ramlade ner i ett vattenfyllt hål med sin grävmaskin och fastnade.

Genom att sträcka på sig och veva med armarna lyckades han hålla näsan nätt och jämnt ovanför vattenytan – i flera timmar.

– Tack gode gud att det inte regnade, säger han.

1 av 2 | Foto: 9News
Daniel Miller, 45, ramlade ner i ett vattenfyllt hål med sin grävmaskin och fastnade.

Det var i tisdags som Daniel Miller körde runt på sin tomt i sin grävskopa. När han passerade en damm rämnade den, så att både han och fordonet föll i vattnet. Det rapporterar Sydney’s Daily Telegraph.

Grävmaskinen hamnade över Miller – så att han inte kunde komma loss från dammens botten. Det enda som stack upp ur det grumliga vattnet var en liten del av hans ansikte.

– Jag satt fast och behövde hålla mitt huvud uppe, ovanför vattnet, genom att använda armarna. Jag antar att det var kobrapositionen, säger Daniel Miller själv.

– Tack gode gud att det inte regnade. Min näsa snuddade vid vattnet hela tiden.

Granne hörde rop på hjälp

Efter ett par timmar hörde en granne 500 meter bort ropen på hjälp och kom till undsättning. Enligt Millers fru satt han fast i fem timmar, medan räddningstjänsten beräknar att det var i drygt två.

– Han har haft extremt tur som överlevt, säger Neil Stephens vid den australiska polisen.

– Att han höll sin rygg krökt med näsan ovanför vattenytan var ganska otroligt, för att vara under så lång tid, säger Steve Howard vid räddningstjänsten.

Efter att ha hjälpts upp ur dammen skickades Daniel Miller till sjukhus. Han var då kraftigt nedkyld och hade lindriga ryggskador – men var snart i relativt gott skick.

”Yoga räddade mitt liv”

”Dan är OK! En legendarisk ansträngning av en legendarisk man”, skriver hans fru Saimaa på Facebook.

Daniel Miller ser en anledning till att han lyckades hålla ”kobrapositionen” under så lång tid: viss erfarenhet av yoga.

– Jag är ingen yogi, men jag antar att man kan säga att yoga räddade mitt liv. Det och viljan att leva, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM

Australien