Nyheter

Nervgift kan finnas på pubgästers kläder

Av: 

TT

En restaurang där den tidigare ryske dubbelagenten Sergej Skripal och hans dotter Julia Skripal åt, timmarna innan de hittades medvetslösa, har spärrats av.
En restaurang där den tidigare ryske dubbelagenten Sergej Skripal och hans dotter Julia Skripal åt, timmarna innan de hittades medvetslösa, har spärrats av.

NYHETER

Brittiska myndigheter uppmanar runt 500 personer som besökt pubar och restauranger i Salisbury att tvätta sina kläder och ägodelar, sedan man hittat spår av nervgift, rapporterar BBC.

Spår av nervgiftet som användes mot den tidigare ryske dubbelagenten Sergej Skripal och hans dotter Julia Skripal har enligt myndigheter hittats på en pub och i en restaurang där paret åt under eftermiddagen förra söndagen.

Risken för att utsättas för något skadligt är låg, men personer som besökt något av ställena efter 13.30 i den 4 mars uppmanas att tvätta kläder, mobiltelefoner, nycklar och andra saker de haft med sig, eftersom man är osäker på giftets långsiktiga effekter.

66-årige Skripal och hans 33-åriga dotter hittades medvetslösa på en bänk i en galleria i brittiska Salisbury, två timmar efter att de avslutat sin måltid och lämnat restaurangen.

Andra platser som uppges undersökas är bänken där paret hittades, Sergej Skripals bostad, en pub som de besökte och kyrkogården där hans fru och son ligger begravda. Sonen Alexander Skripal avled, 43 år gammal, i fjol i Sankt Petersburg av leversvikt och hans mamma dog av cancer 2012.

Gravplatsen är avspärrad, men polisen säger att de inte håller på att plocka upp någon kropp.

ANNONS EXTERN LÄNK

Sjuk? Testa om du har Covid-19 med smidigt hemmatest – beställ här

Quicktest

Publisert:

LÄS VIDARE

May uttalar sig om dubbelagenten – väntas peka ut Ryssland