Minst 27 döda i flygplatskrasch i Nepal

Foto: Niranjan Shreshta/AP/TT
Räddningsarbete pågår i Nepal där ett plan kraschat i närheten av landningsbanan på den internationella flygplatsen.
Foto: Niranjan Shreshta/AP/TT
Räddningsarbete pågår i Nepal där ett plan kraschat i närheten av landningsbanan på den internationella flygplatsen.
NYHETER

Minst 27 döda har dragits ut från vraket efter ett passagerarplan som har kraschat och fattat eld nära Katmandus internationella flygplats. Planet som kom från Dhaka uppges ha haft 67 passagerare plus personal ombord.

Röken stiger mot himlen i närheten av en av landningsbanorna på den internationella flygplatsen i Nepals huvudstad Katmandu. När ett plan från det bangladeshiska bolaget US-Bangla flög in från Dhaka kanade det av banan i samband med landning och kraschade på en fotbollsplan en bit bort, skriver lokala medier.

– Det fanns 67 passagerare och fyra besättningsmedlemmar ombord, säger flygplatsens talesperson Prem Nath Thakur till nyhetsbyrån AFP.

I samband med olyckan fattade flygplanet eld. Polis och soldater försöker att skära sönder det tillknycklade vraket för att få ut nödställda passagerare.

– Vi har dragit ut döda och skadade från vraket, säger regeringens talesperson Narayan Prasad Duwadi till AFP.

Minst 27 personer har dödats i flygkraschen, enligt en officiell källa till AFP. Den tidigare uppgiften var att minst åtta personer hittats döda.

Omkring 20 personer har förts till sjukhus för vård. Alla flighter till och från flygplatsen har ställts in, rapporterar tidningen The Kathmandu Post.