Katter

Försvunne kändiskatten Cato hemma igen

avTT

Foto: Foto: Privat
Katten Cato på väg hem efter det märkliga försvinnandet förra veckan.

Kändiskatten Cato, som försvann i en misstänkt kidnappning förra veckan, är hemma igen. Det kan han och hans husse tacka Facebook och många engagerade kattvänner för.

– Cato mår bra. Han är lite skärrad men oskadd, säger Jane Andersson som var med och överlämnade katten till ägaren.

Cato är sannolikt den mest kände invånaren i Stockholmsförorten Björkhagen. Han sitter ofta på en parkbänk och umgås gärna med alla som vill. Ofta dyker han upp i tunnelbaneentrén och väntar på att husse ska komma hem från jobbet. Och det var i tunnelbanan kändiskatten på ett märkligt sätt försvann förra veckan. Enligt spärrvakten ska ett par helt sonika ha tagit katten i famnen, passerat spärrarna och åkt iväg med honom.

Kattnappningen, som flera medier rapporterade om, utlöste en känslostorm på Facebook. Så när det rapporterades att Cato hade synts till i Krusboda i Tyresö – 15 kilometer från Björkhagen – gav sig flera personer iväg dit för att leta. Det gav napp till slut.

– Vi fick syn på honom när han kom springande mot parkeringen vid Ica-butiken. Vi lockade med godis och fick in honom i buren, berättar Jane Andersson som tillsammans med Petra Jillvert kunde överlämna Cato till ägaren Magnus Björn.

Enligt Jane Andersson blev det en känslosam återförening mellan katt och husse.

– Det råder ingen tvekan om att det finns stor kärlek där.

Och glädjen bland Catos alla vänner vet inga gränser: "Välkommen hem igen älskade katt", "Nu skramlar vi ihop till en bodyguard till Cato" och "Nu måste han få en staty i Björkhagen", lyder några av kommentarerna på Facebook.

ARTIKELN HANDLAR OM

Katter