Misstänkt mordförsök – en person gripen

NYHETER

En man hittades blodig utomhus i Sjödalen i Huddinge under lördagsmorgonen.

En förundersökning om mordförsök har inletts.

Till en början var det oklart om mannen hade ramlat eller om han hade utsatts för ett brott. Flera patruller har varit på plats i Sjödalen under förmiddagen för att ta reda på vad som har hänt.

– Han är förd till sjukhus. Han hittades blodig utomhus med skador i huvudet. Initialt bedömde sjukvården att det var allvarliga skador, säger Eva Nilsson, presstalesperson hos polisen i Stockholmsregionen.

Nu har en förundersökning om mordförsök inletts.

– Det är ett väldigt rörigt ärende och initialt såg det ut som ett olyckfall, men det är där vi hamnar just nu, säger Eva Nilsson.

En person ringde in till polisen och berättade att han hade hittat blodfläckar i ett trapphus, i ett flerfamiljshus i närheten av platsen den skadade mannen hittades. Polisen har inte kunnat utesluta att den skadade mannen har utsatts för ett brott i en av flerfamiljshusets lägenheter, innan han tog sig till platsen där han senare hittades.

En av lägenheterna är avspärrad och en person som befann sig i anslutning till den avspärrade lägenheten är gripen, uppger polisen.

Så här är det: Våld och brott 02:15
ARTIKELN HANDLAR OM

Huddinge

Brott