Nyheter

”Jag kan inte förstå hur de ska lyckas”

Av: 

Robert Triches

NYHETER

...men det hade varit en nesa om de inte kommit till ett försök

Aftonbladets politiska kommentator Lena Mellin är frågande till hur det ska kunna bli en hållbar rödgrön gemensam regeringsplattform.

– Jag kan inte förstå hur de ska lyckas när det gäller exempelvis utrikespolitiken och skatter och företagande, säger hon.

Lena Mellin.
Lena Mellin.

Hon är inte överraskad av dagens besked:

– Egentligen inte, det har ju hållit på och tragglat så länge så det hade varit en otrolig nesa om de inte lyckats komma till ett försök i alla fall. Dessutom sade Sahlin häromdagen att de skulle presentera något nytt före jul och det gjorde de i dag.

Vad är de svaga punkterna i samarbetet?

– Jag har väldigt svårt att se hur de ska kunna komma överens om en regeringsplattform när det skiljer så mycket mellan partierna i exempelvis utrikespolitiken samt vad de tycker om skatter och företagande. Hur ska Sahlin kunna bilda regering med två partier som åtminstone har tyckt att man ska lämna EU? Det är bara märkligt. Jag kan inte förstå hur de ska lyckas.

Och vänsterpartiet accepterar budgetreglerna. Vad har du för kommentar till det?

– Ja, de har backat, uppenbarligen. Och samtidigt har de försuttit sin chans att kunna attackera socialdemokraterna och miljöpartiet från vänster och värva röster genom det. Egentligen hade nog vänsterpartiet kunnat klara sig oerhört mycket bättre på egen hand, nu finns det liksom ingen anledning att rösta på dem längre.

ANNONS

Allt för din bästa vän 😺 upp till 30% på Djur hos MEDS!

Extern länk från MEDS

Beställ här

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter