Bombattack mot Gori

NYHETER

Georgiska medier: Journalist dödad av bomberna

Ryska plan bombar Gori.

– Bomberna föll framför och bredvid oss. Flera skadade människor låg på gatan, sa en Reutersreporter som körde genom Gori.

Enligt uppgifter i georgiska medier ska en journalist ha dödats i attacken.

Foto: Georgier flydde på måndagen från Gori.

– Jag hörde precis på georgisk radio att en journalist har blivit dödad i en bombattack mot Gori, säger Aftonbladets Mattias Carlsson som är på plats i Georgien.

Enligt Sky New ska journalisten som dödades ha varit en holländsk tv-korrespondent som jobbade för tv-stationen RTL-2 television. Även en kollega till mannen skadades.

Trettiotal skadade

Enligt Aftonbladets reporter Mattias Carlsson som är på plats i Gori kan dödssiffran vara betydligt större.

– Ögonvittnen har berättat att det var tre holländska journalister som dog. De stod på torget och gjorde intervjuer när bomben kom. Allt som allt ska cirka tio personer ha dött och ett trettiotal vara skadade enligt vittnena, säger Mattias Carlsson som är på plats.

Många civila som är kvar i staden är äldre personer som inte har kunnat ta sig från staden på egen hand.

– De först nu till Tiblisi i ambulans.

Universitetet brinner

Bomberna ska också ha träffat ett mediacenter på stadens tv- och radiostation. Enligt georgiska uppgifter ska stadens universitet och postkontor brinna.

Georgiens nationella säkerhetsråd uppger för AFP att ryska plan bombade staden. Enligt Reutersreportern som ska ha bevittnat attacken låg gatan nära den bergssluttning som bombats tidigare av ryska plan.

Flydde från staden

Natten till tisdagen var relativt lugn i Sydossetiens huvudstad Tschinvali, uppgav en talesperson för den sydossetiska regeringen. Viss beskjutning förekom mot sydossetisk polis och fredsobservatörer. Tolv människor skadades, sade talespersonen.

Senast i söndags stod staden Gori under attack av ryskt artilleri och flyg. Hela kvarter bombades sönder och människor flydde på måndagen från sina bostäder i staden.

ARTIKELN HANDLAR OM