”Hon har gett en förklaring”

Den 31-åriga kvinnan har lämnat en ”plausibel redogörelse” – inga dna-fynd under hennes naglar

Den 31-åriga kvinnan som misstänks för morden på Maximilian och Saga Jangestig och mordförsök på deras mamma, har lämnat en rimlig förklaring till vad hon gjorde i Arboga på morddagen, skriver vlt.se efter uppgifter från hennes advokat Per-Ingvar Ekblad.

Samtidigt uppger tyska myndigheter att man inte hittat dna från något av offren under tyskans naglar.

Den 31-åriga tyskan har lämnat en rimlig förklaring till varför hon befann sig i Arboga under morddagen, säger hennes advokat Per-Ingvar Ekblad.
Den 31-åriga tyskan har lämnat en rimlig förklaring till varför hon befann sig i Arboga under morddagen, säger hennes advokat Per-Ingvar Ekblad.

Advokat Per-Ingvar Ekblad säger i dag att hans klient lämnat en rimlig förklaring på varför hon befann sig i Arboga på morddagen.

– Hon har lämnat en redogörelse som jag anser är ytterst plausibel, säger han till VLT:s nätupplaga.

Advokaten uppger också att hans klient medverkar i förhören på ”ett konstruktivt sätt”.

Räta ut frågetecken

– Både hon och jag som hennes försvarsadvokat vill naturligtvis räta ut de eventuella frågetecken som finns. Hon är ju misstänkt för ett ytterst allvarligt brott och då finns det naturligtvis skäl för henne att berätta vad hon gjort. Hon förnekar ju med bestämdhet att hon skulle ha något med det att göra.

Inget nytt i dag

Tyskan har inte förhörts under måndagen, men förhören ska återupptas under tisdagen. Polisens utredare väntar bland annat på svar om det fanns främmande dna på skrapningar från tyskans naglar. Under måndagen har i alla fall inga sådana svar kommit till den svenska polisen, säger länskriminalens chef Bo Forsman till aftonbladet.se.

Däremot har tyska åklagarmyndigheter fått besked:

– Vi hittade inget dna som matchade något av offrens, säger Kathrine Söfker, presstalesman vid åklagarmyndigheten i Hannover.

Den tyska polisen väntar fortfarande på analyssvar från tyskans kläder.

Enligt Bo Forsmans bedömning är utredningsläget fortfarande gott.

Publisert: