Familj befaras död i flygkatastrofen

NYHETER

Drömmen om semesterparadiset blev ett helvete.

153 personer omkom i kraschen på Bajaras, Madrid.

Nu kommer rapporter om att hela familjer kan ha dödats.

Den bayerska familjen kom från staden Pullach och bestod av två vuxna och två barn. De finns med på passagerarlistan och man befarar att de kan vara döda. Det skriver den tyska tidningen Bild i dag.

– Vi vet bara att det finns fyra namn på bayerska medborgare på passagerarlistan. Vi vet inte vad som har hänt dem, säger Ludwig Ingersoll som är talesperson för Landeskriminalamt till den tyska tidningen Stern.

De spanska myndigheterna har bett de bayerska Landeskriminalamt (LKA) om hjälp med genetiskt material för att kunna identifiera personerna med hjälp av DNA-analys.

De anhöriga får hjälp av ett kristeam.

Checkade in

Lufthansa uppger att fyra tyskar checkade in till den aktuella flighten men att det är osäkert om de gick ombord på flygplanet.

Endast 19 personer överlevde flygkraschen och 18 av dem har identifierats. Av de återstående 153 personerna har endast 14 identifierats. De spanska myndigheterna arbetar febrilt med att identifiera offren som i vissa fall har blivit mycket svårt brända.

Med hjälp av bland annat DNA-teknik ska teknikerna fastställa offrens identitet så anhöriga kan ges ett säkert besked.

RP Online uppger att Tyskland har erbjudit Spanien hjälp i form av ett team som är specialiserat på att identifiera katastrofoffer.