Nyheter

Pojke fick tinnitus av klasskamrater

Av: 

Emma Gårdsäter

NYHETER

Skolkamraterna band fast tioåringens händer. Sedan skrek de för full hals i hans öron.

Nu har pojken fått nedsatt hörsel.

Händelsen som inträffade i Östersund är både anmäld till polisen och Skolverket.

– Det är fruktansvärt det som hänt, säger pojkens mamma till Östersundsposten.

Det var i september i år som pojken blev utsatt för den otäcka händelsen som förstörde hans hörsel. Han lekte med några flickor under rasten när någon tog tag om hans huvtröja så att det stramade runt halsen.

Binder hans armar

Pojken reagerar med kräkkänslor, vrider sig loss och slår till en flicka i magen som börjar gråta. De andra barnen uppmanar pojken att säga förlåt men han vägrar.

De fortsätter att tjata på honom tills han springer därifrån och blir jagad.

– Sen slängde de in honom i ett litet nät, något litet bandymål. Två lyfter upp honom i armar och ben så han står. Sen binder de hans armar en gång och han tar sig loss. Sen binder de händerna en andra gång och det är då någon säger: jag räknar till tre och så skriker vi, säger pojkens mamma till Östersundsposten.

I efterhand har tioåringen sagt att det kändes som om det hände något i huvudet när de skrek.

Händelsen är polisanmäld

Barnen avbryts av att klockan ringer in för lektion. Pojken lämnas ensam på skolgården.

– Någon undrar om de inte ska säga till någon lärare. Då svarar någon annan: "skit i honom", säger mamman.

Pojkens föräldrar har polisanmält händelsen. Det pojken kan ha blivit utsatt för kan rubriceras som frihetsberövande och misshandel. Även skolans ansvar bör utredas och en anmälan är gjord till Skolverket. Tioåringens mamma anser att skolan varit försumlig.

– Det här hände under en rast. Var fanns de vuxna? Det här hände nära entrén, inte i någon undanskymd del av skolgården, säger hon.

"Lek som spårade ur"

Några av barnen har varit ledsna efter händelsen och har bett om ursäkt. Pojkens mamma kontaktade ett par föräldrar och de flesta reagerade med bestörtning. Men hon är besviken över att det var hon som behövde lyfta luren och att ingen ringde henne.

Efter händelsen har det kommit fram att pojken har utsatts tidigare för glåpord. Enligt pojkens mamma förklarar skolledningen det inträffade med att leken spårade ur.

En lek som slutade med att en tioåring fick nedsatt hörsel. Idag piper det i pojkens öron och han är känslig för ljud. Hur allvarliga hörselskador han har fått går att säga först om ett år skriver Östersundsposten.

ANNONS

Bianca Ingrossos nya kollektion ute nu - köp dina sommarkläder innan det tar slut!

Extern länk från Gina Tricot

Klicka här

Publisert: