"Lagen är ett hot"

avLisa Olsson

NYHETER

Fortsatt debatt om IPRED-lagen i bloggvärlden

Facebook-gruppen "Stoppa IPRED" har över 25 000 medlemmar och majoriteten av bloggarna vill att den omstridda lagen ska skrotas.

Efter att Aftonbladet uppmärksammade bloggstormen kring IPRED-lagen har debatten fortsatt med full kraft. En av de mest aktiva bloggarna är Marie som på sin blogg opassande skriver om politikernas problem med att föra en dialog.

- Det pratas "till" oss med det lyssnas inte. Vi älskar våra artister och vårt kulturliv. Men vi älskar vår nyfunna frihet också, skriver hon.

"Spel för gallerierna"

Anna Troberg menar att det inte finns något som tyder på att fildelning utarmar kulturen eller kreatörerna och nämner att AC/DC:s nya skiva gick direkt upp på förstaplatsen på topplistan trots att den släpptes på piratsajter i förväg.

- Lagen är och förblir ett hot mot allas integritet och rättssäkerhet. De kommer aldrig att få oss att tycka att IPRED är en hyvens lag, skriver hon.

Beingblogged framkommer en lite annan åsikt kring fildelningslagen.

- När blev det journalisterna och bloggarna som bestämmer vad man får och inte får i detta land? Imponerande att folk tror att bara för att en vara finns på nätet så är den gratis.

Henrik Alexandersson anser att borgarnas prat om att de ska lyssna på opinionen bara är ett spel för gallerierna.

- Jag får en känsla av att regeringen medvetet sände ett onödigt hårt förslag till lagrådet. Efter lite debatt kan de borgerliga sedan backa en bit - och påstå att de lyssnar på folket.

Debatten fortsätter i bloggvärlden .