Fastnade på toasitsen – pojkvännen åtalas

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-03-20

”Det enda jag är skyldig till är att inte hämta hjälp tidigare”

Pam Babcock, 35, satt på toaletten så länge att hon fastnade i toasitsen.

Räddningsarbetare fick bända loss henne från toalettstolen.

Nu har hennes pojkvän Kory McFarren, 37, åtalats vid en domstol i delstaten Kansas i USA.

– Det enda jag är skyldig till är att inte ha hämtat hjälp tidigare, säger han.

Det uppmärksammade fallet med en kvinna som suttit så länge på toaletten att hon fick bändas loss av myndigheterna får nu ett rättsligt efterspel.

I måndags åtalades kvinnans pojkvän Kory McFarren, 37, vid Ness County District Court för ”dålig behandling av vuxen person i beroendeställning”, uppger AP.

– Jag tittade på lagarna och pratade med statsåklagarens kontor. Det här var väldigt speciella omständigheter, och det här är den lag som var mest tillämplig i den här situationen, säger åklagare Craig Crosswhite enligt AP.

”Kanske imorgon”

Kory McFarren kontaktade polisen sent i februari och sa att något var fel med hans flickvän. När myndigheterna kom till parets hem fann de Pam Babcock fastväxt med toalettstolen. Kvinnan uppgav att hon suttit där i cirka en månad.

Enligt Kory McFarren vägrade flickvännen att lämna badrummet och hon ska ha vistats där i upp till två år. McFarren uppgav att han givit henne mat och dryck och att han upprepade gånger bett henne kom ut ur badrummet men att hon då svarade:

– Kanske imorgon.

Enligt myndigheterna satt kvinnan så länge på toalettstolen att hon fick öppna sår som gjorde att hon fastnade. Sheriffen Bryan Whipple har berättat att han fick bända loss sitsen från toalettstolen med en kofot och att kvinnan fick föras till sjukhus med sitsen kvar på kroppen.

Läkare vid sjukhuset i Wichita dit Pam Babcock fördes sa till Kory McFarren att en infektion i benen hade skadat hennes nerver och kunde tvinga henne att sitta i rullstol. I går var kvinnan fortfarande kvar på sjukhuset, uppger AP.

Kory McFarren väntas ställas inför rätta i april, enligt Craig Crosswhite.