Familjen frågas ut om Emmas vittnesmål

avJohan Arkert

Arbogarättegången fortsatte i dag med att Emma Jangestigs familj frågades ut om de försagt sig om morden.

– Det var bara vi i familjen som fick komma in hos henne och det var vakter runt omkring henne hela tiden. Hon hade ingen tillgång till datorer, tidningar, ingenting, säger en av Emma Jangestigs systrar, rapporterar Vestmanlands läns tidning.

Arboga rättegången inleddes i dag med att Emma Jangestigs mamma frågades ut av åklagare och advokat om tiden efter Emma Jangestig vaknat på sjukhuset.

Mamman svarar att hon inte anser sig ha försagt sig vid något tillfälle. Så fort Emma Jangestig kom in på vad som hänt styrde de in samtalsämnet åt ett annat håll.

– Det var bara att börja prata om något annat, säger hon enligt VLT.

"Jättesvårt att inte säga något"

Även pappan, Roland Jangestig och Emmas syster hördes av hovrätten.

– Det gick bra. Det var ju jättesvårt att inte säga något när Emma pratade om barnen och inte visste att de var döda, svarar han. När väl läkaren hade talat om att hon hade blivit utsatt för ett brott och att barnen var döda, det blev ju lättare då, men vi fick fortfarande inte säga något, säger han enligt VLT.

Emma Jangestig trodde först att hon hade varit med om en bilolycka men efter att läkaren berättat att hon blivit utsatt för ett brott släppte hon det säger Roland Jangestig.

Försade sig vid ett tillfälle

Han säger även att han vid ett tillfälle kan ha försagt sig om att han pratat med utländsk media. Emma kände inte till att det var en sådan stor medialuppståndelse förklarar han.

Under tiden som Emmas pappa frågas ut skruvade Christine Schürrer på sig flera gånger rapporterar VLT.

Den tredje personen som hörs på förmiddagen var Emmas syster som berättar att Emma efter ett tag börjar prata om en kvinna som heter Tina och som hade barn med hennes sambo.

Berättelsen växer enligt systern fram successivt med mer och mer detaljer.

På förmiddagen hördes även Emmas systers sambo, Emmas farmor och Emmas sambos bror, mamma och pappa som samtliga träffat Emma under sjukdomsvistelsen.

ARTIKELN HANDLAR OM