Död kropp hittad – misstänkt mord

Foto: Joakim Eriksson/Agena
NYHETER

En död kropp har hittats i ett torp i Svenljunga kommun.

Polisen misstänker mord eller dråp.

– Det är oklart hur personen i fråga har avlidit, säger Stefan Gustafsson, presstalesperson vid polisen i region Väst.

En man ringde in till polisen eftersom han trodde sig ha hittat en människokropp vid ett torp i Svenljunga kommun. Larmet kom vid 16.32 på tisdagen.

När polisen kom till platsen och genomsökte området hittades en kropp. Enligt polisen är det okänt hur länge kroppen legat.

Hittades vid städning

Personen är ännu inte identifierad, men det kan vara en man som varit försvunnen en längre tid. Fyndet gjordes i samband med att ett antal personer åkt till torpet för att städa.

– Ägaren har varit uppgiven försvunnen under en längre tid och då har torpet stått orört i väntan på att man ska veta var ägaren finns. Och då har man fått uppdraget att städa, säger Stefan Gustafsson, presstalesperson vid polisen i region Väst.

Området kring torpet har spärrats av. Eftersom dödsorsaken inte har kunnat fastställas har polisen inlett en förundersökning om mord alternativt dråp.

Brottsplatsundersökning inledd

Kriminaltekniker har tillkallats och vid 20-tiden inleddes en brottsplatsundersökning.

– Det är oklart vem vi har hittat och det är också oklart hur personen i fråga har avlidit. Så länge det är det ska vi inleda en förundersökning, för att kunna få använda tvångsåtgärder, avspärra platsen och göra en teknisk undersökning, säger Stefan Gustafsson.

ARTIKELN HANDLAR OM

Svenljunga