Taxi körde ner i hål i gatan: ”Det var med stor förvåning”

1 av 3
NYHETER

Vägen var avspärrad så taxichauffören bestämde sig för att backa längs gatan i Malmö.

Plötsligt blev det svart. Taxichauffören hade kört rakt ned i ett stort hål.

– Det var med stor förvåning jag plötsligt dunsade ner i ett hål, säger chauffören till TT.

En taxichaufför i Malmö råkade ut för en minst sagt förvånande händelse vid 13-tiden i dag. Han råkade nämligen backa rakt ned i ett stort hål i gatan, som han inte upptäckte då han ”hade solen i ögonen”.

– Jag körde in på gatan här, och sedan när jag skulle ut på Drottninggatan visade det sig vara avspärrat. Gubbarna som jobbade där sa att här kommer du inte ut. Så började jag backa, men med den mörka asfalten och solen i ögonen såg allt bara ut som en mörk sträng. Det var med stor förvåning jag plötsligt dunsade ner i ett hål, säger han till TT.

”Hörde en stor smäll”

Flera grannar som bor i området reagerade på den höga smällen som hördes när bilen fastnade. En av dem var Fredric Öslöf som satt hemma och jobbade när han hörde ett brak.

– Jag hörde en stor smäll och tittade ut genom fönstret. Jag vet att de gör ett grävjobb på gatan utanför så jag tänkte att en grävmaskinist drabbats, säger Fredric Öslöf till Aftonbladet.

När han stack ut huvudet såg han hålet, den fastklämda bilen och en skärrad taxichaufför.

– Då såg jag den hysteriskt roliga synen. Taxichauffören satt i bilen och svor, men han var inte skadad. Han hade kört förbi hålet, men sedan upptäckte han att vägen var avspärrad så då backade han rakt ner i hålet. Det såg otroligt roligt ut, säger han.

Fanns inga avspärrningar

Ingen skadades i samband med händelsen. Enligt föraren ska det inte ha funnits några avspärrningar som hindrade honom från att köra in på gatan. Men han väljer trots det att se allt från den ljusa sidan.

– Jag har redan börjat inse att nu får man kanske lite semester i alla fall, säger chauffören till TT.

ARTIKELN HANDLAR OM

Malmö