Mamman sökte kontaktförbud mot dottern

1 av 9

avNiklas Eriksson

NYHETER

Paret greps först i mitten av augusti misstänkta för sommarstugemordet i Arboga.

När de släpptes ansökte den 41-årige kvinnans familj om kontaktförbud – som åklagaren avslog.

”Pågående utredning ger för närvarande inte tillräckligt stöd för

ansökan” står det i beslutet.

Nu sitter paret häktade misstänkta för mord och mordförsök.

Den 3 augusti larmades polis till en sommarstuga i Arboga. Där hittade de en 68-årig man mördad och hans 63-åriga hustru skadad.

Nu sitter parets 41-åriga dotter och hennes 18-årige pojkvän häktade misstänkta för mord och mordförsök.

Paret greps först i mitten av augusti när 18-åringen lämnat av 41-åringen på Arlanda, varifrån kvinnan tänkt resa till Thailand. De släpptes kort därefter, den 19 augusti.

När den 41-åriga kvinnan och hennes 18-årige pojkvän greps ansökte den 41-åriga kvinnans mamma och hennes syster om kontaktförbud. Men några dagar senare, 23 augusti, beslutade åklagare att 41-åringen och hennes 18-årige pojkvän inte skulle förbjudas att från att söka kontakt med sin familj, enligt nyhetsbyrån Siren.

I beslutet framgår att det enligt åklagaren inte funnits tillräckliga skäl i den pågående utredningen för att utfärda kontaktförbud. Det står också att 41-åringen ” har inte tidigare lagförts för brott mot närstående”.

När kontaktförbudet avslogs befann sig 41-åringen sedan ett par dagar på semester i Thailand. Den 30 augusti greps 41-åringen och hennes 18-årige pojkvän i Trondheim i Norge.

Paret nekar till brott.

ARTIKELN HANDLAR OM