Paul, 12, försvunnen i en vecka – hittad kidnappad 58 mil bort

1 av 5
NYHETER

Paul, 12, lämnade hemmet i Schweiz på cykel för en vecka sedan.

Cykeln hittades vid vägen och var det sista spåret efter pojken.

I natt hittades han vid liv – i en 35-årig kocks hem i Düsseldorf.

Förra lördagen lämnade Paul, 12, hemmet i schweiziska Gunzeng. Samma dag hittades hans cykel lämnad längs vägen i grannbyn Härking.

Sedan dess har pojken varit spårlöst borta.

Från början uppgav polisen att det fanns tecken på att Paul försvunnit frivilligt.

”Undersökningen hittills visar att det finns skäl att misstänka att Paul lämnat sitt i lördags med avsikten att inte återvända”, uppgav den lokala polisen i måndags enligt lokala medier.

Men under natten mot söndag hittades pojken när tysk polis bröt sig in i en vindslägenhet i Düsseldorf och befriades. 58 mil från platsen där han försvann.

Stormade lägenheten

Insatsstyrkan kunde genomföra insatsen efter att de fått tips om att en 35-årig tysk man höll pojken fången där, skriver AP.

35-åringen som misstänks ligga bakom försvinnandet greps odramatiskt och Paul som var fysiskt oskadd har nu återförenats med sina föräldrar. Mannen är i nuläget misstänkt för kidnappning men åklagaren uppger att utredningen är i sin linda, skriver schweiziska Le Matin.

Schweiziska Blick rapporterar att polisen funnit att den 35-åriga mannen, en tysk kock som kallas Werner C, har fått kontakt med 12-åriga Paul genom onlinespelet Minecraft. ”Werner C” har heller inget körkort och enligt Blick misstänker polisen att han inte tagit pojken från Schweiz i bil. De utreder också om Paul frivilligt tagit sig till Düsseldorf.