Man anhållen misstänkt för våldtäktsförsök i Uppsala

Polispatrull iakttog mannen innan han greps

NYHETER

En man har gripits och anhållits misstänkt för ett våldtäktsförsök som skedde utomhus i Uppsala natten till lördag.

– Ett riktat arbete bedrevs under natten och en polispatrull iakttog personen, vilket ledde till gripandet, säger Linda Winge, RLC-befäl vid polisregion Mitt.

Polisen utreder nu om mannen har kopplingar till fler överfall i Uppsala.

Natten till fredag anmäldes ett misstänkt våldtäktsförsök i Uppsala. Ytterligare ett våldtäktsförsök inträffade även natten till lördag i samma område.

Natten till lördagen anmäldes även en våldtäkt i Valsätra i Uppsala, och polisen utreder även ett mistsänkt våldtäktsförsök som inträffade i februari.

Under natten till söndag greps och anhölls en man skäligen misstänkt för våldtäktsförsöket natten till lördag.

– Ett riktat arbete bedrevs under natten och en polispatrull med två poliser såg den här personen, vilket ledde till gripandet. Han har förhörts och anhölls senare av åklagare, säger Linda Winge, RLC-befäl vid polisregion Mitt.

Utöver det är polisen mycket förtegen om omständigheterna till gripandet och vill inte säga undre vilka omständigheter mannen greps eller vilken ålder.

Ingen koppling till våldtäkten

Samtidigt utreds det även om mannen kan kopplas till tidigare våldtäktsförsök. Dock kopplar man inte ihop de misstänkta våldtäktsförsöken med den misstänkta våldtäkten i Valsätra tidigt på lördagsmorgonen.

–Nej, det har man bedömt från förundersökningsledarens håll att det är en separat händelse, säger Linda Winge.

Fler anmälda sexbrott 2016 00:38
ARTIKELN HANDLAR OM

Uppsala