Flicka död efter brutal våldtäkt i Indien

avLinnea Järkstig

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 3 | Foto: AP

En 15-årig flicka har dött efter en brutal våldtäkt i Indien.

Flickan våldtogs och gärningsmannen tände sedan eld på henne.

Nu har polisen gripit en 20-årig man misstänkt för brottet.

Flickan våldtogs på takterassen till familjens hem och sedan tände gärningsmannen eld på henne. Efter den brutala våldtäkten, som inträffade på måndagen, har flickan kämpat för sitt liv på ett sjukhus i Indiens huvudstad New Delhi. Den 15-åriga flickan vårdades för brännskador på 95 procent av hennes kropp.

Men hennes liv gick inte att rädda och på onsdagen meddelade polisen att hon avlidit på sjukhuset, skriver AP.

Hade förföljt henne

Polisen har efter händelsen kunnat gripa en man i 20-årsåldern misstänkt för våldtäkt och för att ha försökt bränna flickan till döds. Enligt polisens talesperson Yadram Singh hade den unge mannen ”flera brännskador på händerna” och misstänks för bland annat våldtäkt, mord och misshandel av en minderårig.

Enligt flickans familj har mannen förföljt henne i flera månader. Hennes pappa har tidigare gjort en polisanmälan mot mannen och förra året fick han en varning av polisen.

Våldet fortsätter

Den brutala attacken mot 15-åringen är bara ett av flera fall av våldtäkt mot kvinnor och barn i Indien. Det understryker att våldet fortsätter trots den folkstorm som utbröt för tre år sedan, vilken ledde till strängare lagar mot sexuella övergrepp.

Den utlösande faktorn till protesterna inträffade i december 2012, då en 23-årig kvinna våldtogs på en buss och misshandlades så svårt att hon avled.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM