Misstänkta sexövergrepp på tysk festival

Foto: Kölnpolisen gjorde 180 gripanden under karnevalens första dag.
NYHETER

Flera kvinnor har anmält att de blivit utsatta för sexuella övergrepp under en musikfestival i tyska Darmstadt i helgen.

Kvinnorna ska ha omringats av grupper av män som tafsade på dem, rapporterar Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Ett stort antal kvinnor har anmält att de utsatts för sexuella övergrepp under helgen.

Övergreppen misstänks ha skett på en gratis musikfestival i den tyska staden Darmstadt och enligt uppgifter ska flera av kvinnorna ha omringats av grupper av tafsande män, rapporterar Frankfurter Allgemeine Zeitung.

”Kommer utreda alla fall”

På tisdagen hade 18 kvinnor anmält att de blivit utsatta, men antalet förväntades stiga.

– Vi kommer nu att utreda varje enskilt fall, sade en talesperson för tyska polisen till tidningen.

Tre av kvinnorna gick direkt till polisstationen efter festivalen för att göra sin anmälan, medan de 15 andra kvinnorna väntade till i dag, tisdag, med att göra en anmälan om sexuella övergrepp, rapporterar The Locals tyska upplaga.

Het debatt i Tyskland

Polisen har hittills kunnat gripa tre män mellan 28 och 31 år för händelsen. De tre gripna, som är asylsökande, tillhörde enligt polisen en större grupp män.

Massövergrepp mot kvinnor har blivit ett hett samtalsämne i Tyskland. Orsaken är en mycket uppmärksammad händelse på nyår, då hundratals kvinnor utsattes för sexuella ofredanden utanför centralstationen i Köln.

Det faktum att de män som pekats ut efter massövergreppen var av utländsk härkomst har lett till ökade spänningar och debatt i den tyska staden.

ARTIKELN HANDLAR OM

Tyskland

Köln