Exet tände eld på Saras bil – ingen stannade och hjälpte

NYHETER

22-åringen dödades för att hon gjort slut

1 av 4 | Foto: ”Aldrig sett ett så avskyvärt brott” säger den italienska polisen.

Sara, 22, jagades av sitt ex och rammades av vägen i sin bil. Han satte sedan eld på henne – och brände henne till döds.

Trots att kvinnan skrek på hjälp stannade ingen av de förbipasserande.

– Om någon stannat så hade Sara fortfarande levt i dag, säger Maria Monteleone, biträdande åklagare i Rom.

Det brutala mordet i Italiens huvudstad Rom har uppmärksammats i hela världen.

I söndags hittades 22-åriga Sara Di Pietrantonios brända kropp en bit utanför Rom. Enligt ett meddelande från polisen har hennes ex-pojkvän, Vincenzo Paduano, 27, erkänt brottet och är nu häktad för överlagt mord.

– Under mina 25 år som polis har jag aldrig sett ett så avskyvärt brott, säger den italienske polisens förundersökningsledare Luigi Silipo till Repubblica.

”Om någon stannat hade hon levt i dag”

Polisen berättar att mannen ska ha följt efter Sara när hon lämnade sin nya pojkväns hem tidigt på söndagsmorgonen. Han jagade efter henne med sin bil och rammade henne av vägen.

– Han gick in, och efter ett gräl hällde han alkohol över henne och bilen. Hon sprang ut, han tände på bilen. Efter 100 meter kom han ikapp och tände eld på henne också, säger Luigi Silipo.

Övervakningsfilmer från platsen visar hur den unga kvinnan skriker på hjälp och ber för sitt liv samtidigt som minst två bilar kör förbi – utan att stanna.

– Om du ser märkliga saker pågå så måste du ringa polisen. Om någon hade stannat så hade Sara fortfarande levt i dag, säger Maria Monteleone, biträdande åklagare i Rom.

Ex-pojkvännen Paduano nekade inledningsvis till mordet men erkände efter åtta timmars förhör.

– Han accepterade inte att bli lämnad av henne. Han planerade det här dådet, säger åklagaren Maria Monteleone.

Riktade sig direkt till hotade kvinnor

Monteleone, som höll en presskonferens på måndagen, uppmanar hela det italienska folket att inte blunda för våldet mot kvinnor.

Hon riktade sig även till kvinnor som lever under hot från män.

– Om någon, som säger att han älskar dig, uppträder hotfullt – håll det inte hemligt. De säger att de älskar dig, men det är inte så, sa Monteleone enligt Sydney Morning Herald.

ARTIKELN HANDLAR OM

Italien