Apple presenterar ny billigare Iphone

NYHETER

Ny billigare Iphone.

Det väntas bli höjdpunkten när Apple visar upp nyheter i kväll.

Men även en ny Ipad och nya Macar finns med bland förhandstipsen.

Klockan 19 svensk tid startar Apples produktpresentation från Kalifornien. Högst upp på listan av intressanta nyheter står en nya Iphone. En mindre än de Iphone 6s och Iphone 6s Plus som funnits ute sedan i höstas.

Den nya mobilen ska i första hand ersätta Iphone 5s som fortfarande säljs av Apple fast den funnits ute sedan oktober 2013. Nya Iphone SE väntas få en fyratumsskärm, vassare processor, bättre kamera, fingeravtrycksläsare och stöd för Apple Pay. Betalningsfunktionen som ännu inte är igång i Sverige.

Dessutom väntas Apple visa upp en ny Ipad med 9,7-tumsskärm. Surfplatteförsäljningen har backat med mer än 20 procent per år senaste två åren och Apple och Samsung är de som tagit mest stryk på den svenska marknaden när kunder istället valt betydligt enklare och billigare surfplattor.

Det kan också komma en uppdatering av bärbara Macar och en del programvaruuppdateringar. Men det kan också bli något mer. Med Apple vet man aldrig.

De som har en Iphone, Ipad, Ipod, Mac, eller Apple Tv kan följa eventet live, liksom de som har Windows 10 med webbläsaren Edge.