Varningen: Spela inte Pokémon i t-banan

Foto: Det finns idag många pokémon att hitta i kollektivtrafiken. Aftonbladets reporter svär att hon inte beträdde spåret när hon fångade Drowzee ovan.
NYHETER

Pokémon Go är ett no go i tunnelbanan. I ett pressmeddelande från MTR varnar de för riskerna med att spela i kollektivtrafiken.

– Lägg undan telefonen och fokusera på omgivningarna, säger Erika Wegener, MTR Nordics pressekreterare.

Att spelet Pokémon Go vält internet och tagit över världen på lite över en vecka har nog få missat. Överallt syns pokémonjagare med blicken fäst i sina mobiltelefoner på jakt efter de åtråvärda varelserna. Men nu går MTR, som ansvarar för Stockholms tunnelbana, ut med en varning, något StockholmDirekt var först med att rapportera.

”Vissa platser inte anpassade för spel”

”Det är nytt och spännande men samtidigt kan det vara lätt att glömma vad som händer runt omkring, inte minst mitt i spelets hetta. Kanske är det till och med så att vissa platser inte är anpassade för spel” skriver de på sin hemsida.

MTR menar att det är bra med aktiviteter som får en att röra sig utanför hemmet men att just tunnelbanan inte är en optimal plats för det. Detta då oaktsamhet där kan leda till att man tar onödiga risker.

MTR: ”Lägg undan telefonen”

I ett uttalande ber Erika Wegener, pressekreterare på MTR Nordic, resenärer att lägga undan mobilerna.

– Tunnelbanan är en plats där många människor samsas om utrymmet. Att lägga undan telefonen och fokusera på omgivningarna ökar säkerheten för alla. Jag vill också påminna om att det är livsfarligt att beträda spåren och att sådana handlingar både kan leda till dryga böter och höga skadestånd, säger hon.

ARTIKELN HANDLAR OM