Okänd sprinthjälte hjälpte polisen

NYHETER

”Vill ni ha hjälp? Jag är snabb”

När Södermalmpolisen skulle jaga i kapp en brottslig var de lite för långsamma för att lyckas. Då fick de hjälp från otippat håll.

– En kille springer upp bredvid dem och frågar "Vill ni ha hjälp? Jag är snabb", berättar Viktor Adolphson, yttre befäl på Södermalmspolisen, för Aftonbladet.

Under onsdagskvällen var en polispatrull på Södermalm ute och spanade när de upptäckte en misstänkt narkotikaförsäljning. Men när de skulle gå fram och ingripa drog den misstänkte iväg i snabb fart. Polisen sprang då efter men den misstänkte var snabb, för snabb, och de såg hur han försvann iväg. Då fick de plötsligt hjälp från ett otippat håll.

– Då märker patrullen hur en kille springer upp bredvid dem och frågar "Vill ni ha hjälp? Jag är snabb". "Ja" flåsar polisen tillbaka, berättar Viktor Adolphson, yttre befäl på Södermalmspolisen, för Aftonbladet.

Satt på brottslingen och vinkade glatt

Killen stack då i väg och när polisen efter en stund närmade sig såg de hur han satt på den flyende brottslingen och vinkade glatt.

– Han hade lyckats komma i kapp och tacklat omkull honom.

Polisen kunde då ta över gripandet – men mannen som hjälpte till försvann iväg så fort att de aldrig hann tacka honom för hjälpen.

– Om du vet med dig att du hjälpte till så hör av dig till Södermalmspolisen så vi kan tacka dig! säger Viktor Adolphson.

ARTIKELN HANDLAR OM