Tre brännskadade på chipsfabrik

1 av 3
NYHETER

Tre personer har brännskadats på jobbet på OLW i Filipstad.

– Det är tre personer som har arbetat i anslutning till en panna och ådragit sig brännskador efter att ha öppnat en lucka, säger Tommy Lindh, presskommunikatör hos polisen i Värmland.

Enligt Tommy Lindh var det varma gaser och lågor som arbetarna på chipsfabriken brände sig på. Skadeläget är okänt, men enligt polisen begärde den första ambulansen som anlände till fabriken assistans av ambulanshelikopter.

– Det är svårt att säga vid brännskador, men uppfattningen på plats är att en av de tre är allvarligare skadad än de andra, säger Tommy Lindh.

Tre medarbetare vid chipslinje har förts till sjukhus

Polisen fick in larmet 08.41 på onsdagsmorgonen och är klara på platsen.

Stina Petrini, kommunikationschef på OLW, vill inte uttala sig i om detaljer kring olyckan, men bekräftar att den ägt rum.

– Det jag kan säga är att tre medarbetare har förts till sjukhus efter en arbetsplatsolycka. De har arbetat vid en panna som av okänd anledning exploderat, säger hon.

Hon säger att en av medarbetarna förts till Akademiska sjukhuset i Uppsala med ambulanshelikopter och de andra två till Centralsjukhuset i Karlstad.

Vid 14.00 meddelar Akademiska sjukhuset i Uppsala att personen som förts dit är en 43-årig man som just nu vårdas på brännskadeenheten med lindriga skador och att läget är stabilt.

Produktionen stoppad

Stina Petrini berättar också att man valt att stoppa produktionen tills vidare, men planen är att starta den igen i de avdelningar som inte är drabbade.

– Just nu fokuserar vi på våra medarbetare.

Mer detaljer kommer sannolikt att komma fram under dagen och OLW utreder nu händelsen.

Det var Värmlands Folkblad som först skrev om olyckan.

ARTIKELN HANDLAR OM