Lägenhet i brand i Mariefred

NYHETER

En lägenhet har börjat brinna i Mariefred på lördagseftermiddagen.

Bilder från platsen visar stora lågor slå ut från ett fönster på källaren till ett flervåningshus.

En lägenhetsbrand rasar i Mariefred. Minst en ambulans har anlänt till platsen men det är oklart om branden resulterat i några personskador.

Vakthavande befäl vid polisen i Södermanland uppger att det är en fullt utvecklad lägenhetsbrand i ett hus där 16 personer är skrivna på adressen.

– Det är fortfarande oklart om någon finns där. Som jag förstått det har man inte behövt evakuera huset, säger Roland Lindkvist vid Sörmlandspolisen.

Räddningstjänsten uppger att de har kontroll på branden men det är fortfarande oklart om det finns någon spridningsrisk.

Göran Luthin bor i närheten och han passerade huset i samband med branden. Enligt honom har alla lyckats komma ut ur huset, som är tre våningar högt, i tid.

– Det var lite uppståndelse när en hund ville försöka springa in i lägenheten och det var något barn som skrek till men de lyckades hejda hunden, säger Göran Luthin.

Räddningstjänsten uppger senare att ingen person är kvar i huset och elden är släkt. Kvar återstår att ventilera lägenheten.