Fina efterlysningen till Jenny, 35 – ”Hon vill ha en glad kille”

Av: Andreas Randhir Granfors

Publicerad:

Läs systerns fina Facebookinlägg

Foto: Privat

Jenny Wahlström, 35, har Downs syndrom. Efter att ha sagt till sin syster Johanna att hon gärna ville ha en pojkvän lade Johanna ut en efterlysning på Facebook där hon söker en kille åt Jenny.

– Hon vill ha någon att hålla i handen, någon att gå på bio med, säger Johanna till Aftonbladet.

Det var när Johanna och Jenny hade varit på bio för några veckor sedan som Jenny berättade för sin lillasyster Johanna att hon gärna ville träffa en kille.

Kärlek stor sak i Jenny liv

Jenny bor på ett gruppboende med både killar och tjejer. Kärlek är en stor sak i Jennys liv. Hon gillar att prata om kärlek och att kolla på kärleksfilmer. För att hitta en kille till Jenny lade Johanna ut en annons på Facebook där hon beskriver Jenny och vad hon söker.

– När hon sa att hon ville ha en kille tänkte jag inte så mycket på det, men Jenny har precis lärt sig skicka sms så hon påminde mig. Då skrev jag inlägget på Facebook och det fick bra spridning, säger Johanna.

”Vill ha någon att hålla i handen”

Trots inläggets spridning har svaren lyst med sin frånvaro. Men Johanna är hoppfull.

– Det är svårt att hitta någon likasinnad. Helst ska det vara någon med ett handikapp som motsvarar hennes. Hon bryr sig inte så mycket om utseendet, det handlar mer om personen. Hon vill ha en glad kille som är kärleksfull som hon han gå på bio med och hålla i handen.

Läs hela inlägget nedan.

”Hej vänner!

Gör ett inlägg för min kära storasysters räkning som jag har lovat att hjälpa i sökandet efter kärlek.

Min syster är världens mysigaste tjej, hon är 35 år och har down syndrom. Hon söker efter en kärlek som också tycker om musik, gå på bio film, fika etc. Helt enkelt någon att göra mysiga saker med. Gärna en kille som också har down syndrom och är någorlunda lika i ålder.

Om ni känner någon som ni tror kan passa ihop med min syster så skicka mig gärna ett meddelande så kan vi se om det kan vara något och därefter försöka hjälpa dem till att ses.”

Publicerad: