Hittades död på altan – polisen utreder misstänkt mord

1 av 2
NYHETER

Mannen hittades död på en altan till en sommarstuga bland omkullvälta möbler, enligt uppgift till Aftonbladet.

Polisen har inlett en förundersökning om mord alternativt dråp.

– Vi kan inte utesluta brott, säger Anders Sjöberg, kommunikatör vid polisen i Örebro län.

Tipsa | Aftonbladet

Vid 01.30-tiden natten mot torsdag hittades en man död i Hällefors kommun.

Omständigheterna kring dödsfallet var oklara.

Enligt uppgift till Aftonbladet hittades mannen på en altan till en bostad. Det ska ha funnits tecken på platsen som gjorde att polisen inte kunde utesluta att han bragts om livet. Mannen ska ha varit blodig och på altanen var möblerna omkullvälta.

Utreder misstänkt mord

Under torsdagsmorgonen var polisen förtegen men bekräftade att man utreder fallet som misstänkt mord eller dråp.

– Vi har inlett en förundersökning om mord alternativt dråp och det är för att vi inte kan utesluta brott. Beroende på var vi hamnar i utredningsläget kan rubriceringen komma att ändras eller ligga kvar, säger Fredrik Bäcker, vakthavande befäl vid polisen i Örebro län.

Enligt uppgift ska den döde vara i 50-årsåldern, något som polisen kunde bekräfta under förmiddagen.

Polisen: Hittades vid tom sommarstuga

Anders Sjöberg, kommunikatör vid polisen i Örebro län, upplyser om att mannen hittades av grannar i närheten av sin egen hemadress.

–Han bor i närheten så det är ingen främling man har hittat. Men han låg inte vid sin bostad utan jag tror att det var en sommarstuga, säger Sjöberg.

Enligt Anders Sjöberg tror utredarna inte att det befann sig någon inne i stugan i samband med mannens dödsfall.

– Den stod nog tom vid tillfället, säger han.

Fanns en sjukdomsbild

Polisen uppger att det funnits en sjukdomsbild i mannens liv och en av frågorna utredarna ställer sig är om sjukdomsbilden kan ha lett till mannens död. Nu väntar man på utlåtande från tekniker och rättsläkare som förhoppningsvis kan bidra till ett svar, uppger Anders Sjöberg vid Örebropolisen.

– Det är klart att det finns någon form av indikation på att det skulle kunna vara ett brott. Annars agerar inte vi på det sättet som vi gör. Vi utgår från att det kan vara det ena eller det andra just nu, säger han.

Samtidigt arbetar polisen vidare med bland annat förhör. Anders Sjöberg visste inte om man lyckats komma i kontakt med ägarna till sommarstugan.

– Men det är naturligtvis något vi kommer att göra. Allt är i sin linda och man jobbar på i den takt man hinner, säger Anders Sjöberg, kommunikatör vid polisen i Örebro län.

ARTIKELN HANDLAR OM

Hällefors

Brott