Asher, 15 månader, nekades modelljobb

1 av 2 | Foto: Kids with Down's Syndrome / Facebook
Bilderna på Asher har gjort stor succé på Facebook.

avDennis Jörnmark Callstam

NYHETER

Meagans son Asher fick inte plats i klädföretagets reklamkampanj.

Men nu gör bilderna på pojken stor succé på nätet – och en modellkarriär verkar kunna vara aktuell ändå, skriver KGW.

– Företaget har bokat ett möte med mig på tisdag, säger Meagan.

I juli såg Meagan Nash i Georgia en annons där ett klädföretag – OshKosh – sökte barnmodeller till en reklam. Hon skickade in bilder på sin son Asher, 15 månader gammal.

Men efter ett bra tag hade hon fortfarande inte hört något från företaget. Så hon bestämde sig för att höra av sig till modellagenturen som var ansvarig, och fråga varför Asher inte blivit aktuell för kampanjen.

– Då svarade modellagenturen att företaget inte sökt ett barn med speciella behov. Men de hade inte heller sagt att de inte gjorde det, säger Meagan till KGW.

"Borde inte spela roll"

Det är nämligen så att Asher har Downs syndrom. Men det borde inte spela någon roll, menar Meagan. Företaget hade inte sagt att barnet i deras kampanj inte fick ha Downs – dessutom har han den ögonfärg, storlek och hårfärg som efterfrågats i annonsen. Och han har på sig kläder från OshKosh – nästan varenda dag, enligt mamman.

När hon fått nej från agenturen lade hon upp bilder på sin son på Facebooksidan Kids with Down's Syndrome. Och där visade det sig finnas många fler som tyckte att Asher skulle få bli modell.

Inlägget har delats över 120 000 gånger.

– Jag trodde aldrig att det här skulle bli så stort, säger Meagan.

Kontaktades av företaget

När Meagans inlägg blev stort på Facebook vaknade även OshKosh till liv. De kontaktade henne, och bokade in ett möte. På tisdag ska Meagan få träffa ansvariga.

Hon vet inte vad sammanträdet kommer leda till, men hoppas att Ashers succé kan öppna dörrar för andra barn med specialbehov i modellvärlden.

Och sonen bara njuter av situationen.

– Han älskar uppmärksamheten, säger Meagan.