Kinesiskt par fortfarande försvunna efter slottsbesök

NYHETER

Det kinesiska paret som försvann efter ett besök på ”Törnrosaslottet” Neuschwanstein i bayerska alperna under förra lördagen är fortfarande spårlöst borta.

Sökandet har nu utökats till hela Schengenområdet uppger Die Welt och polisen utreder om det kan röra sig om en olycka, brott eller ett avsiktligt försvinnande.

De två turisterna, en 39-årig kvinna och en 37-årig man, deltog i en gruppresa med 28 personer, men avvek från sällskapet i samband med ett besök på slottet Neuschwanstein i Bayern den 2 juli.

Slottet är en mycket populär turistattraktion och beskrivs som i turistbroschyrerna som ett riktigt ”Törnrosaslott”.

Utökat sökområdet

När paret inte återvände vid avtalad tid larmade reseledaren polisen, som inledde en omfattande sökinsats med bland annat en helikopter utrustad med värmekamera. Även fjällräddningen, hundar och dykare deltog i eftersökningarna.

Enligt lokal polis är det inte ovanligt att turister missar avtalad tid för återsamling, men däremot sällsynt att de saknas flera dagar senare.

Inga pass med sig

Efter att ha letat igenom hela området kring slottet har polisen nu bestämt sig för att utöka sökandet till hela Schengenområdet uppger polisens talesperson Sebastian Adam enligt Die Welt.

Detta då man numera arbetar utifrån tre möjliga teorier om vad som kan ha hänt dem; en olycka, ett brott eller ett avsiktligt försvinnande.

Men då paret inte ska ha sina pass med sig kan det bli svårt att återvända till Kina hur som helst.

Avslutade rundturen

Paret har nu varit borta i tio dagar. Kvinnan ska vid försvinnandet ha varit klädd i en vit tröja och ljusa byxor och mannen i jeans och sandaler.

Trots försvinnandet fortsatte gruppen sin veckolånga runtresa i Europa. De ska nu vara hemma i den kinesiska staden Xiamen igen.

ARTIKELN HANDLAR OM

Tyskland