Gunnar, 61, har samlat ihop 120 kilo – i guldpengar

NYHETER

”Banken var inte helt nöjd när jag kom dit”

1 av 2 | Foto: Det är en rejäl kassakista Gunnar samlat på sig.

För tio år sedan började Gunnar Öjerskog samla guldmynt hemma i Karlskrona. På torsdagen kunde han, med hjälp av sin sambo, lämna in ungefär 120 kilo guldmynt till banken, skriver SVT.

– De var inte helt nöjda på banken när jag kom dit, säger Gunnar.

Gunnar Öjerskog, 61, har jobbat som servitör under hela sitt yrkesliv, vilket har genererat en hel del dricks. Till en början samlade han på alla mynt men den spargris han använde då blev snabbt full. Då började han att samla på enbart tior, som han samlade på hög hemma.

”Vet inte exakt hur mycket pengar det är”

Till slut tröttnade Gunnar på att ha alla pengar hemma och insåg även att det kunde innebära viss fara att ha höga summor pengar i sitt hem. Så han och hans sambo tog alla pengar till banken.

– De var inte helt nöjda när jag kom dit men jag förklarade för dem att jag varit kund där i 45 år och då tog de emot pengarna. Jag vet inte exakt hur mycket pengar det är, men de vägde uppskattningsvis 120 kilo och jag skulle tro att det är runt 150 000 kronor, säger Gunnar.

Skänker tio procent

När Gunnar började spara tänkte han först köpa en Corvette för pengarna men nu har han sansat sig och tänker köpa sig en Volvo. Han kommer även att skänka bort tio procent av pengarna till Kattkommando Syd då han är en riktig djurvän.

– Det är en organisation som hjälper katter. Jag brukar tänka att det är någon form av mikrofilantropi jag sysslar med.