Polisen krossade rutan och räddade hundvalpen

NYHETER

Hundvalpen lämnades i den stekheta bilen.

Då slog polisen sönder rutan med batongen.

Trots ständiga rapporter om att hundar kan fara illa av att lämnas kvar i bilen på sommaren fortsätter vissa hundägare låta hunden stanna i bilen när de går ut på ärenden. Nu har det hänt igen.

Krossade rutan

På torsdagen lämnades en hundvalp kvar i bilen på en parkeringsplats i Florida. Det var 40 grader utomhus och hunden hade varken tillgång till vatten eller frisk luft. Polisen Anthony Giorgi uppger för ABC News att det var omkring 60-70 grader varmt i bilen.

När han fick syn på hunden var han först osäker på vad han skulle göra.

– Jag tog handen innanför fönsterglipan och kände att det var varmare i bilen än ute. Så jag ringde min överordnade och frågade om råd. Han bad mig krossa rutan med batongen, säger han till den lokala tv-kanalen WKRG.

Vanligtvis brukar hundar som lämnats i bilar överlämnas till djurvänsorganisationer eller härbärgen för hundar. Men eftersom att den här hunden var så ung lämnade polisen tillbaka den till ägaren så att den kan få återförenas med sin mamma.

”Gör det inte. Gör det bara inte”

Efteråt publicerad polismyndigheten i Penascola ett inlägg om händelsen på sin Facebooksida för att uppmärksamma hundägare på vad som händer om de lämnar sina hundar i bilen.

Gör det inte. Gör det bara inte. Om du lämnar din hund i en varm bil och den lider kommer vi göra allt som står i vår makt för att rädda den”, skriver de bland annat i inlägget som blivit viralt.

ARTIKELN HANDLAR OM

Florida

Hundar