Maja, 104 år, fick kallelse till förskolan

avAndreas Randhir Granfors

Publicerad:
Uppdaterad:

Brevet kom hundra år för sent

Foto: Jan Bergman/Hallandsposten

Maja Bergström, 104, höjde nog på ögonbrynen rejält tidigare i veckan. Då damp nämligen en kallelse till förskolan ned på hallgolvet.

– Det är fantastiskt, säger Maja till Hallandsposten.

Den 21 januari 1912 föddes Delphina Bergström, som alltid kallat sig själv för Maja. Idag har hon hunnit bli hela 104 år och bor i halländska Unnaryd tillsammans med sin dotter och vårdnadshavare Birgitta, 79. I förra veckan kom ett brev adresserat till vårdnadshavaren Birgitta. I brevet uppmanades Maja att välja ut en förskola till höststarten samt en påminnelse om att ”vara ute i god tid.”

”Jag får ta bussen”

Maja, som aldrig gått i förskola och troligvis är den äldsta i Hylte kommun som någonsin fått kallelse till förskolan, ser det roliga i att hon blir kallad nu och inte för hundra år sedan.

– Det är väl varning för sexårständerna. Jag kan inte tro att de kommer och hämtar mig, utan jag får ta bussen, säger Maja till Hallandsposten.

”Höll på att skratta ihjäl sig”

Dottern och vårdnadshavaren Birgitta berättar att de försökte ringa till kommunen för att försöka reda ut det uppenbara missförståndet, men ingen svarade på kommunen.

– När brevet kom så visade jag det för Maja, hon höll på att skratta ihjäl sig här hemma. Och jag har ju inte köpt några kläder till henne, säger Birgitta skämtsamt till Aftonbladet.

Enligt Hylte kommun rör det sig om ett datorfel.

– Vi har skickat ut inbjudningar till alla vårdnadshavare för barn födda 2011, 2012 och 2013. Men urvalet på datorn var inställt så att även födda på 1900-talet kom med, säger Stigert Pettersson, barn- och ungdomschef, till Hallandsposten.

Publicerad: