Ingen Hollywood-skylt på Hisingen

Foto: Facebook / Hisingsskylten.
Så här vill 10 000 göteborgare att skylten ska se ut.
NYHETER

Det har snackats om det i flera år.

Men nu är det klart.

Det blir ingen Hollywood-skylt på Hisingen, skriver Tidningen Hisingen.

Idén om en Hisingen-skylt på Ramberget har varit en het potatis i Göteborg i flera år. Men nu är planerna skrotade. Partierna i park- och naturförvaltningen är ”så gott som eniga” om att säga nej till skylten enligt ordförande Cecilia Dalman Eek (S), skriver Tidningen Hisingen.

För dyr

Anledningen är att skylten skulle medföra ”irreparabla skador” på Ramberget och vara för dyr. Den skulle kosta åtta miljoner att bygga, sköta om och riva om den står tillfälligt i tio år.

Öppnar för annan placering

Däremot öppnar politikerna för att det kanske skulle kunna placeras en Hisingen-skylt på Arödsberget, som ligger öster om Backaplan, i framtiden.

"Arödsberget har en bättre geografisk placering än Ramberget vilket gör att en skylt i sydvästläge kan ses både från stadens centrum och från de centrala delarna på Hisingen. Områdena kring Backaplan och Frihamnen står inför stora förändringar med satsningar på infrastrukturen samt bostads- och lokalbyggnationer under många år framöver och en tillfällig skylt i sydvästläge på Arödsberget skulle eventuellt kunna vara en del av denna stadsutveckling", skriver Park- och naturförvaltningen.

ARTIKELN HANDLAR OM

Hisingen

Hollywood

Göteborg