Nya uppgifter: Så tog sig paret till Norge före gripandet

avOskar Forsberg

1 av 11

Medan den 41-åriga kvinnan befann sig i Thailand åkte hennes 18-årige sambo till en kamrat i Östersund, enligt Aftonbladets källor.

Redan den 23 augusti försökte han korsa gränsen till Norge.

I går greps paret på hotellet Brattøra i Trondheim.

– Vi grep dem efter att ha fått en nordisk arresteringsorder från svensk polis, säger Bente Bøklepp, åklagare i Sør-Trøndelag. 

Den 41-åriga kvinnan och hennes 18-åriga sambo greps i går i norska Trondheim, på sannolika skäl misstänkta för mord och mordförsök på kvinnans föräldrar.

Paret har tidigare varit anhållet, misstänkta för brotten, men släpptes den 19 augusti då bevisen inte höll.

Efter frisläppandet åkte 41-åringen till Thailand. Flyget lyfte den 21 augusti.

Stoppades i tullen

18-åringen följde inte med sin sambo österut utan stannade kvar i Sverige. Enligt vad Aftonbladet erfar åkte han en dag senare, den 22 augusti, till Östersund för att hälsa på en kamrat.

Men besöket hos vännen blev inte långvarigt, dagen därpå försökte 18-åringen resa in i Norge. Enligt en norsk källa stoppades han av tullen, något som myndigheten varken vill bekräfta eller dementera.

– Jag har inga kommentarer, säger Hilde Jenssen, pressinformatör på den norska tullen.

Enligt SVT Västmanland ska mannen dock ha saknat resehandlingar när han åkte över gränsen.

Nordisk arresteringsorder

Enligt SVT Västmanland anlände den 41-åriga kvinnan till Norge i måndags, ovetande om att polisens spanare hade henne under uppsikt.

Dagen därpå utfärdades en nordisk arresteringsorder och norsk polis kunde gripa paret.

– Jag kan bekräfta att vi har hjälpt den svenska polisen. Båda två greps i går kväll i Trondheim. Vi grep dem efter att ha fått en nordisk arresteringsorder från svensk polis, säger Bente Bøklepp, åklagare i Sør-Trøndelags polisdistrikt. 

Gripandet var helt odramatiskt, enligt Bente Bøklepp.

Nekar till brott

Misstankarna mot 41-åringen och hennes 18-årige pojkvän har stärkts sedan de satt frihetsberövade förra gången. De är nu på sannolika skäl misstänkta för brotten den tredje augusti vid en sommarstuga utanför Arboga.

I kväll anlände paret till polishuset i Västerås.

Båda nekar till brott.

ARTIKELN HANDLAR OM