Tack alla läsare – ni ger rekordmycket!

Aftonbladets läsare tittade inte bort – och gav rekordmycket pengar till Aftonbladets insamling till UNHCR.

– Ett helt fantastiskt resultat! Stort tack till Aftonbladets läsare för att ni hjälper människorna inne i Syrien, säger Katinka Lindholm, generalsekreterare för UNHCR i Sverige.

Tack alla läsare! Ni drog 2,2 miljoner kronor till Syriens barn – bara sedan i går. Det är rekord för liknande kampanjer som UNHCR gjort med Aftonbladet.

– Med ert viktiga stöd kan UNHCR fortsätta arbetet med att leverera akut nödhjälp och ge skydd till familjer som tvingats fly från sina hem, säger Katinka Lindholm.

Kampanjen #tittaintebort startades för att uppmärksamma den katastrofala situationen i östra Aleppo, där uppemot 300 000 människor är instängda. De utsätts för dagliga bombanfall, samtidigt som bristen på mat och mediciner är akut. Förra veckan dödades minst 100 barn i bombningarna.

– Föreställ er ett slakthus. Detta är värre, har FN-chefen Ban Ki-Moon sagt om staden.

Kampanjen fortsätter – hjälpbehovet är enormt

Kampanjen #tittaintebort fortsätter. Fram till söndag kan du lägga till 50 kronor när du köper Aftonbladet och då få ett gåvobevis. Och insamlingen via sms och swish fortsätter också, eftersom behovet av nödhjälp till Syrien fortfarande är enormt.

– Vi ser hemska bilder nu, men Aleppo är bara toppen av ett isberg. Syrien är ett land i krig sedan fem år. Vi har 6,5 miljoner internflyktingar. Folk som tidigare kunde ta hand om sig själva har slut på pengar. Tillståndet blir allt värre, säger Joel Andersson, 42, från skånska Höör, som jobbar för UNHCR i Syrien.

här kan du bidra. Titta inte bort.

Aleppo 2016 – helvetet på jorden Så här ser kriget i Syrien ut på riktigt OBS! Varning för starka bilder! Stöd Aftonbladets kampanj #tittaintebort

 PLUS:  Kriget i Syrien

Publisert:

Ämnen i artikeln