Marius fick i sig en glasbit från populära barnmaten

1 av 3 | Foto: Fem månader gamla Marius fick i sig en glasbit från barnmaten.
NYHETER

Fem månader gamle Marius började helt plötsligt skrika och gråta när han matades med fruktpuré.

Till slut hostade han ur sig en glasbit.

– Jag fick panik, det här får verkligen inte hända, säger mamman Belinda Andersson.

På tisdagskvällen gav Belinda Andersson sin fem månader gamla son Marius några skedar fruktpuré av märket Semper. Burken var helt nyöppnad och inköpt för cirka en vecka sedan. Helt plötsligt började Marius skrika och gråta.

– Han skrek så mycket att han inte kunde andas, säger Belinda.

Belinda fick panik då hon inte visste vad hon skulle göra, hon fattade inte vad som var fel. Efter en liten stund började Marius att hosta – och hostade ut en glasbit.

– Jag blev så jävla arg.

Åkte in till sjukhuset

Belinda fick trösta och krama sonen ett tag, till slut lugnade han ned sig och kunde somna. Men hon var orolig för att han fått i sig mer glas och ringde till vårdupplysningen som gav henne rådet att åka in till sjukhuset. Där kunde man inte göra så mycket då det inte går att se på röntgen om det finns mer glas i kroppen, säger Belinda.

– Det jag kunde göra var att avvakta och se.

”Tänk om han hade satt den i halsen?”

Belinda har kontaktat Semper på Facebook och de har bett henne att ta kontakt med deras kundservice. Hon kommer att göra det men menar att inget kommer att kunna kompensera det som hände.

– Inget i världen kommer att kunna väga upp att se sitt barn ledsen, säger hon och fortsätter:

– Att hitta glas i burkmaten är fruktansvärt, det får verkligen inte hända. Tänk om han hade satt den i halsen?

”Vi ser allvarligt på det här”

Enligt Malin Westling som är kommunikationschef på Semper är det väldigt ovanligt att man hittar glas i barnmaten. Föräldrar ska inte behöva oroa sig. Alla burkar kontrolleras noga under tillagningen. I de fall man hittat glas kan det ha att göra med att glasburken blivit skadad på något sätt efteråt, till exempel under transport eller i butiken. Malin Westling kan dock inte säga vad som hänt i det här fallet.

– Vi måste ha kontakt med henne för att kolla upp det här, vi ser väldigt allvarligt på det när det gäller barnmat, säger Malin Westling på Semper.

”Får inte bli så här”

Belinda Andersson kommer inte att köpa glasburksmat igen. Inte minst för att hon tänker på Marius och vad han kände när han fick i sig glaset.

– Alla kan göra fel, men det får inte bli så här, det handlar om småbarn som är helt hjälplösa som drabbas.

ARTIKELN HANDLAR OM

Spädbarn