Familjen i desperat jakt efter assistenter åt 6-åriga Sigge

1 av 2 | Foto: Privat/Fakismil Facebook
Storbrodern Otto och Sigge. Sigge behöver nya assistenter.
NYHETER

6-åriga Sigge, som har en ovanlig muskelsjukdom, behöver nya assistenter. I ren desperation har familjen lagt upp en jobbannons på Facebook.

– Det är lite av ett rop på hjälp, säger pappan Martin Gustafsson.

Sexåriga Sigge, som Aftonbladet skrivit om tidigare, lider av den ovanliga muskelsjukdomen Nemalin Myopahti. Sjukdomen gör att han inte kan bygga muskler. Därmed är han muskelsvag och måste ständigt vara inkopplad i en respirator. Sigges sjukdomstillstånd kräver att han har assistenter.

– Det är alltid två assistenter runt honom dygnet runt, säger Martin Gustafsson.

"Lite av ett rop på hjälp"

Nu är dock läget kritiskt, Martin och Sigges mamma är på desperat jakt efter nya assistenter till Sigge. De har inte kunnat hitta några lämpliga kandidater på vare sig arbetsförmedlingen eller via vanliga annonssidor.

– Och nu har vi tömt våra reserver för att kunna hitta någon i umgängeskretsen. Vi är så desperata att vi bestämde oss att testa Facebook. Det är panik och lite av ett rop på hjälp.

"Mer än ett vanligt jobb"

I ett Facebookinlägg skriver de om vad uppgiften som assistent åt Sigge innebär: "Jobbet med Sigge innebär att man är med honom där han är. Vilket betyder att när han är i skolan så är man med där, är han på utflykt så är man med där, har Sigge något sjukhusbesök så är man med där. Man ska se sig själv som Sigges förlängda armar och ben och hjälpa honom att leva som vilken annan 6-åring som helst. Ett plus är om man är lite av en uppfinnarjocke då Sigges intressen och krav på intressen hela tiden varierar."

 – Man vill ha folk som brinner för arbetet, att jobba som assistent är mer än ett vanligt jobb, man kommer människan väldigt nära.

Enligt Martin så utmanar Sigge en hela tiden och han utvecklas ständigt. Det är därför viktigt att han får assistenter som utvecklas med honom.

– När assistenter växer som människor växer han också. Det är är sådana människor som vi vill ha.

"Bästa belöningen man kan få"

I inlägget skriver de att man inte behöver någon speciell utbildning, bara man har hjärtat på rätta stället och ser det som en utmaning och ett privilegium: ”Att se Sigge lyckas med nya saker är den bästa belöningen man kan få. Det enda egentliga kraven för att jobba åt Sigge är att man har körkort (vi bor på landet) och att Sigge godkänner en som assistent”.

Deras inlägg har gett resultat och de har fått in flera intresseanmälningar som de kan jobba med.

– Vinsten med att lägga ut så här på Facebook är att man får direktkontakt, man får ett konkret svar och ansikte direkt – man når folk som kanske inte tänkt sig söka annars.

Läs hela inlägget här nedan.