16-åring på vansinnesfärd försökte köra på polis – greps

NYHETER

I Karlstadtrakten vågade polisen inte stoppa honom när han susade förbi i över 200 kilometer i timmen. I Örebro satte han falska skyltar på bilen, skyltar som trillade av.
Sent på tisdagskvällen kunde polisen till sist få stopp på den 16–årige pojke som rymt från sitt behandlingshem för att bege sig mot Stockholm – och kört rakt genom polisens spikmattor på vägen. Men innan dess försökte han köra på en polis.

Det var sent på måndagkvällen som 16-åringen tillsammans med en kompis rymde från ett behandlingshem utanför Forshaga i Värmland.

Kompisen kunde omhändertas snabbt, men 16-åringen lyckades ta sig till Forshaga och stjäla en bil. Därefter gick färden i våldsam fart mot Stockholm.

Greps efter ett dygn på rymmen

Efter att ha observerats körandes i över 200 kilometer i timmen i Karlstadtrakten och kört rakt över polisens spikmattor var pojken senast siktad i Köping. Men vid 23–tiden på tisdagen kunde 16-åringen gripas i Hässelby i Stockholm, skriver NWT. Den rakaste vägen från Forshaga, via Karlstad är cirka 32 mil.

Enligt uppgift till Aftonbladet försökte 16-åringen köra på en polis i samband med att han greps. Polisen fick syn på pojken i Hässelby och då gav han, enligt uppgift, ”full gas” och polismannen hann precis hoppa undan, men blev ändå träffad på benen av bilens front. Polisen ska dock ha klarat sig bra.

ARTIKELN HANDLAR OM

Forshaga

Brott