Stockholm

Stal kontokortet – när offret tränade

Av: 

Carl Hedlund

NYHETER

Först bryter hon upp sitt offers skåp på gymmet, sen handlar hon i flera butiker med hennes kontokort.

Den misstänkta kvinnan fångas på övervakningsfilm när hon på eftermiddagen den 8 mars går in på Coop vid Medborgarplatsen i Stockholm. Med stulet bankkort gör hon sedan ett litet köp och ett uttag på 2 000 kronor.

Vanligt tillvägagångssätt

Bara några minuter tidigare misstänker polisen att hon har brutit upp sitt offers skåp på Sats vid Södra station samtidigt som offret tränade. Ett vanligt tillvägagångssätt enligt polisen.

– Vi har sett över tid att någon går på gym och bryter upp skåp och tar värdesaker och kontokort. Ofta vet de om pinkoden så de måste ha följt efter sina offer. Antingen har de sett pinkoden när offret använt kortet på gymmet eller så har följt efter offret från Ica, säger Jan Olsson på Polisens bedrägericenter.

Fyra butiker på 20 minuter

Under 20 minuter gick den misstänkta bedragerskan till fyra olika matvarubutiker på Södermalm och fick ut drygt 4 200 kronor innan offret upptäckte stölden och spärrade kortet. När den misstänkta kvinnan då försöka göra ett nytt köp blev butikspersonalen misstänksam.

– Offret hade hunnit spärra kortet så personalen knyckte det från kvinnan men de fick inte tag i henne för hon sprang därifrån, säger Jan Olsson.

Polisen har identifierat kvinnan.

ANNONS

Hjälp barnen på plats! Genom UNICEF kommer din hjälp fram.

Extern länk från UNICEF

Klicka här

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Stockholm

Brott

Sats