Konservative stjärnan avgår efter tafsanklagelser

Ohio-politikern Wesley Goodman, 33, ses som ett stjärnskott inom det Republikanska partiet.

Han är känd för sitt HBTQ-motstånd och sina starka familjevärderingar.

Nu anklagas han för att bland annat ha tafsat på en tonårspojke.

Ohio-politikern Wesley Goodman
Ohio-politikern Wesley Goodman

Delstatspolitikern lämnade abrupt sina politiska uppdrag i onsdags. Wesley Goodman har konfronterats med bevis på att han deltagit i ”opassande beteende” med en annan man på sitt kontor, skriver Columbus Dispatch.

”Jag ångrar uppriktigt mina handlingar och de val som hindrat mig från att tjäna mina väljare och vår stat på ett sätt som återspeglar den offentliga verksamhetens främsta ideal”, säger han i ett uttalande, enligt The Hill.

Wesley Goodman anklagas också för att ha tafsat på en 18-årige pojke, en collegestudent. Incidenten beskrivs i mejl och dokument som Washington Post tagit del av.

Den då 31-årige politikern var i centrum för en insamling på ett lyxhotell i Washington i oktober 2015. I slutet av kvällen ska Goodman ha befunnit sig ensam på ett hotellrum med pojken och knäppt upp dennes byxor. Tonåringen uppges ha flytt rummet i panik och berättade allt för sina föräldrar.

Enligt Washington Posts uppgifter uppmanades Wesley Goodman efteråt att avbryta sin valkampanj. Men det gjorde han inte. I stället vann han sin plats i Ohios delstatskongress för ett år sedan.

– Vi är så trötta på folk som vet men inte gör något. Om någon visste, hade de en skyldighet att säga något, säger Thomas Zawistowski, företrädare för en konservativ grupp i Ohio och en av Goodmans sponsorer, till Washington Post.

Goodman beskrivs i amerikanska medier som ett stjärnskott inom konservativ kristen politik. På hans numera innehållslösa hemsida beskrivs hans kärnvärderingar så här:

”Hälsosamma, livliga, frodiga, värdedrivna familjer är grunden till Ohios stolta historia och nyckeln till Ohios framtida storhet. Idealen hos en kärleksfull far och mor, ett engagerat naturligt äktenskap och ett kärleksfullt samhälle är väl värt att sträva efter och beskydda.”

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN