Terrorbrott

Terroråtalade släpps ur häktet

Av: 

TT

Andreas Ekström

NYHETER

Två män som åtalats för förberedelse till terrorbrott släpps av domstolen, skriver Solna tingsrätt. En man är kvar i häkte.

– Jag hävdar att min klient är oskyldig, säger Kristofer Stahre, advokat som försvarar en av männen som är åtalade till TT.

På fredag kommer domen i det stora terroristmålet, där tre män en 46-åring, en 39-åring och en 30-åring – misstänks ha förberett ett terroristbrott som allvarligt kunnat skada Sverige. Ytterligare tre män är åtalade i målet, men de är misstänkta för brott mot lagen om straff för finansiering av särskilt allvarlig brottslighet.

De tre männen som varit misstänkta för föreberedelse till terrorbrott har varit häktade men nu har 39-åringen och 30-åringen släppts.

39-åringens advokat har sagt att han anser att mannen är oskyldig.

– I mål av den här digniteten är det ovanligt att hävda att klienten är oskyldig. Men det är precis vad jag gör, har Kristofer Stahre, som försvarar 39-åringen, sagt till TT.

46-åringen blir kvar i häktet, han är svensk medborgare sedan flera år och har pekats ut som ledande i de brott som männen åtalats för. Hans advokat Thomas Olsson har varit kritisk till åtalat.

– Jag har väldigt svårt att föreställa mig att man kommer fram till någonting annat än att han ska frikännas, säger han till TT.

ANNONS

Baddräkter och bikinis med hög midja och shapingeffekt i fina färger - nu upp till 25% rabatt!

Extern länk från Ellos

Köp här!

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter

/

Terrorbrott

LÄS VIDARE

Åklagaren: Bomber i stil med Breiviks

ÄMNEN I ARTIKELN

Terrorbrott

Stockholms tingsrätt